IFFR Kids Only

260120 007 IFFR RubenHamelink

Dit jaar verzorgde WTS weer de Kids Only dag. Jonge bezoekers bezochten in de ochtend een aantal films en na de lunch gingen zijzelf nieuwe soundtracks maken bij fragmenten uit dezelfde films. Zondag 26 januari in de Doelen.

De gemaakte soundtracks filmkeuze zijn te zien in het archief.  

De link naar de resultaten: Kids Only IFFR20

Film een: MAESTRO van Illogic
Het is nog donker. Een vogel landt op een tak en begint te zingen. Geen normale vogelzang, maar de opera Norma van de Italiaanse componist Vincenzo Bellini! Alle dieren in het bos komen tevoorschijn om mee te zingen – van egels tot vissen. Gelukkig is er een eekhoorn om het orkest te dirigeren.

Film twee: MACHINI: van Frank Mukunday en Tétshim
Voor een schonere aarde zijn meer elektrische auto’s nodig. De grondstoffen voor de accu’s worden opgegraven in de Democratische Republiek Congo, vaak door kinderen. Dit gebeurt onder slechte omstandigheden en zorgt voor ernstig vervuilde lucht en rivieren. Originele stop-motion met een duidelijke boodschap.

Film drie: NEXT FLIGHT HOME van Jake Wegesin
Een mannelijke stadsduif heeft een goed leventje. Er is voldoende eten op straat, hij hangt wat rond met zijn vrienden en heeft een eigen plekje. Op een dag ontmoet hij een beeldschone witte duif die duidelijk niet uit de stad komt. Ze worden verliefd, maar hij twijfelt of hij voor haar zijn luie leventje in de stad wil achterlaten.

260120 013 IFFR RubenHamelink