Lessen

Voor primair en voortgezet onderwijs biedt Watch That Sound boeiende muzieklessen die de creativiteit van elke leeftijdsgroep aanspreken.

In deze lessen wordt het leerlingen duidelijk hoe het is om een verhaal te vertellen met beeld en geluid. Er wordt aandacht gegeven aan waarom een filmmaker bepaalde keuzes maakt.

In de lesmodule zijn ook de oorspronkelijk onderdelen van het maakproces als de premisse, het storyboard, het script verwerkt. De opdracht voor de muziek en geluidstrack kan daardoor in directie verbinding staan met deze professionele inhoud.

De inhoud

De focus ligt op het componeren van muziek en geluid bij films, waardoor leerlingen leren hoe ze met hun eigen klankcreaties een meeslepend verhaal kunnen vertellen.

Praktisch

Lessen worden klassikaal op het digibord gegeven of individueel met eigen laptops of tablets.

Lessen gegeven door Watch That Sound

De lessen worden gegeven door ervaren en creatieve musici, werkzaam bij vakopleidingen en muziekinstellingen. Met expertise in uiteenlopende disciplines, zoals muziekproductie, compositie, singersongwriting en het artiestenvak. Zij kunnen zorgen voor een rijke leeromgeving waarin deelnemers zich kunnen ontwikkelen.

Vriendschap

Tijdens deze les(sen) wordt aandacht gegeven aan waarom een filmmaker bepaalde keuzes maakt. Op deze manier wordt het leerlingen duidelijk hoe het is om een verhaal te vertellen. Door zelf geluiden op te nemen ervaren zij hoe ze de emoties van de kijker kunnen beïnvloeden.

TODO: Meer informatie over de CKV-les Vriendschap

Strijder

Strijder gaat over de vrienden Dylan en Youssef. Wanneer Dylan een ongeluk krijgt en nooit meer kan voetballen, staat hun vriendschap op het spel. Voetbalheld Soufiane Touzani komt als mentale coach te hulp. Tijdens deze lessen gaan leerlingen in groepjes aan de slag als sounddesigner en filmcomponist.

TODO: Meer informatie over de CKV-les Strijder

Lessen om zelf te geven

Met de digitale leeromgeving van Watch That Sound kunnen deze twee lessen direct worden geïntegreerd kunnen in de muziekles.

Met deze twee gratis proeflessen krijg je een indruk van het lesmateriaal van Watch That Sound.

De eigenwijze vogel

groep 3, 4, 5

Beeld uit de eigenwijze vogel-animatiefilm

  • componeren
  • zingen
  • bewegen

Kris houdt van zingen en muziek maken. Maar niet alle vogels op het eiland vinden zijn muziek ook mooi. Ga mee op een muzikaal avontuur met Kris en maak samen met hem de mooiste muziek.

TODO: Lees meer

Kung Fu Leeuw

groep 6, 7, 8

Beeld uit de film Kung Fu Leeuw

  • componeren
  • spelen
  • lezen & noteren

Jimmy is een van de beste Kung Fu-leerlingen op zijn school. Echter, wanneer de selectie voor de nieuwe leeuwendans bekend wordt, lijkt Jimmy's droom uiteen te vallen.

In deze les ga je stapsgewijs de soundtrack componeren die het hoogtepunt van de leeuwendans illustreert, het moment waarop de strijd tot een climax komt.

TODO: Lees meer

Neem contact op

Ben je enthousiast en nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Neem dan contact op voor een les die we voor je kunnen geven of voor een proefabonnement om zelf onze lessen te geven.

Neem contact met ons op