Start van 2019 op scholen in Krakow Polen

Dit jaar was de start van de workshop van WTS wel op een bijzondere plaats. De festivalorganisatie (KBF) van de stad Krakow heeft ons gevraagd om een serie workshops op scholen te geven

en gelijktijdig een team van jonge coaches op te leiden, zodat in de toekomst hun eigenteam zelfstandig met de WTS app en de wijze van werken aan de slag kan gaan.

1 krakowskie biuro festiwalowe

Al twee jaar werken wij samen tijdens het jaarlijkse filmcompositie festival van Europa (FMF ), waar de lessen gegeven worden door studenten van Akadmia Muzyczna W Krakowie.

De workshops van wts vielen zo in de smaak, dat eind december 2018 de vraag kwam om het project permanent in Krakow te laten plaatsvinden. Dat is voor ons een zeer interessante ontwikkeling, vanaf nu kunnen wij het project verder te ontwikkelen op twee locaties die op een aantal punten verschillend zijn. Verschillen zijn er zeker, maar dat de kinderen er plezier aan hebben en gemotiveerd zijn is in beide steden hetzelfde.

Wij hebben een korte video edit gemaakt van ons werken in de week van 14 tot 22 jan 2019 :

 U ziet onze nieuwe collega’s met de kinderen van Krakow aan het werk. In de week hebben meer dan 100 kinderen zelf soundtracks gemaakt.

Collega’s van het televisiestation van Krakow maakten deze docu: 

 KrakowTV Workshop01

 De scholen die bezocht werden:

Kornel Makuszyński’s elementary school nr 89 Kraków Polen 14 jan
Szkoła Podstawowa nr 5 im. Polskich Olimpijczyków Kraków Polen 15 jan
Szkoła Podstawowa nr 119 im. Janiny Porazińskiej Kraków Polen 16 jan
Open Sound Lab Metaforma Cafe Krakowskie Biuro Festiwalowe Kraków Polen 18 jan
Kornel Makuszyński’s elementary school nr 89 Kraków Polen 21 jan
Bezoek Conservatorium Krakow 21 jan

 Wilt u het nalezen in het Pools:

W Krakowie co prawda nie można pojeździć na nartach czy snowboardzie, ale w zamian są na przykład warsztaty muzyczne “Watch That Sound”.

Przeznaczone one są dla uczniów szkół podstawowych i stwarzają niepowtarzalną okazję do wniknięcia w głąb tajemniczego świata fantazji i skomponowania własnej ścieżki dźwiękowej do filmu. Zajęcia praktyczne, polegające na udźwiękawianiu filmu przy użyciu rozmaitych przedmiotów oraz nietypowych instrumentów poprowadził holenderski kompozytor i pedagog – Jacques van de Veerdonk.

 Wilt u meer weten over het Krakowskie Biuro Festiwalowe

`Meer informatie volgt. 24 jan 2019